sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Villasukkia ylösalaisin

Villasukkia on valmistunut syksyn mittaan tasaiseen tahtiin. Nämä neljä paria naisten sukkia ovat vielä kotia vailla. Pientä varastoa valmiita villureita on aina hyvä pitää, on sitten mistä ottaa jos tarve tulee. Sukkien kuvaaminen omissa jaloissa on muuten aavistuksen hankalaa, kun olet liian laiska virittääksesi kameraa jalustaan. Siispä ylösalaisin sukkakuvia!

 Näitä Novitan Ihastus-sukkia on tullut kudottua useammissa sävyissä, tässä vähän jouluisemmat versiot punaisesta ja luonnonvalkoisesta kokoa 39.
 Näihin aniliininpunaisiin Kerttu-sukkiin löytyy ohje Ulla-neuleen sivuilta, klik klik! Sukat on taas mitoitettu omaan jalkaan eli 39.
 Nämä pitsineulesukat olivat helpot ja nopeat kutoa ja ne istuvat mukavasti jalkaan. Olen hillonnut näitä valmiiden sukkien pinossa, vaikka vähän kutkuttelisi ottaa ihan omaan käyttöön... Ehkä teen toiset samanlaiset jostain toisesta väristä... Ohje sukkiin löytyy Novitan sivuilta täältä.

 Kotkan työreissulla valmistuivat tällaiset siksat-vartiset sukat. Sukkien ohje löytyy muutaman vuoden takaisesta Novitan 7 veljestä -lehdestä.


Tulipas tästä melkoinen Novita-mainos, ei ollut tarkoituksellista eikä maksettua. Ensi kerralla sitten jotain ihan muuta kuin seiskaveikkaa.

Sateista sunnuntaita!

16 kommenttia:

 1. Ihania villasukkia, ja ainakin mulla on lähes aina villasukat jalassa, kesät talvet – paras kotiasu ja on ihanaa, että on värivalikoimaa mistä valita ;-) Nuo okransävyiset on huippuihanan värisetkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu! :) Kommentteihin vastaamisen jälkeen taidankin jatkaa taas yhtä keskeneräistä sukkaa ;)

   Poista
 2. Ihania sukkia! Nuo keltaokrat on kyllä niin mun väriset että täytyy kyllä hommata tuon väristä lankaa ja viedä anopille,josko hän kutoisi mulle niistä sukat 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nanni! Toivotaan, että anoppi ehtii kilkutella sulle sukat :)

   Poista
 3. Ihanan erilaisia jokainen pari! Et ole ainakaan kaavoihisi kangistunut neuloja:) Itse olen vasta nyt yli nelikymppisenä opetellut sukan kutomista. Kaikkea muuta olenkin vuosien varrella neulonut, mutta kun koulussakaan ei sukkaa tullut tehtyä niin sitten se on jäänyt. No ompahan jotain uuttakin opittavaa vielä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei kyllä pystyisi samanlaisia tekemään ainakaan putkeen. Mallia vaihtamalla säilyy mielekkyys ja mielenkiinto. Mäkin opettelin vasta parikymppisenä kutomaan, koulussa sain vaivoin yhden villasukan tehtyä käsityötunnilla. Kantapään taisi tehdä äiti ja paria se ei koskaan saanut :D

   Poista
 4. Kauniita sukkia. Minusta on kiva, että mainitsit, mistä ohjeet on peräisin ja millä langalla neuleet on toteutettu. Näin muutkin neulojat pääsevät kokeilemaan samoja malleja. Novita on suomalaisittain niin iso tekijä lankamarkkinoilla, että väkisinkin siihen törmää ja sen nimi tulee sanotuksi omissakin postauksissa.
  Minulla on nykyisin aina kotona villasukat jalassa. Lämpöistä ja pehmoista ja villasukissa kulkeminen mukavaa kaikkinensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on ja itselläkin seiskaveikka yleensä käytössä. Nyt olen tosin testaillut vähän muitakin sukkalankoja. Villasukat on ihan paras kotiasu :)

   Poista
 5. Ihastus -sukat näyttävät ihanilta! Olet tosi taitava. Tuleeko nämä joulupaketteihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Jaa, voi olla että osa päätyy pakettiin ;)

   Poista
 6. Ihania villasukkia! Olen villasukkien vakiystävä, jokaisena vuodenaikana lähes säästä riippumatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sama täällä, kyllä ne on parhaimmat kotisukat ja saapassukat.

   Poista
 7. Ihania sukkia ja ihania tapetteja <3

  VastaaPoista