torstai 11. helmikuuta 2016

Kumppareita ja pajunkissoja

Helmikuun 11. ja sää kuin loka-marraskuussa. 
Monta päivää on ollut harmaata ja vesisade on alkanut iltapäivästä. Nikin kanssa yritetään ehtiä rämpiä kurakossa ennen sitä, koska iltapimeä märkä ankeus on kerta kaikkiaan liikaa ihmiselle. Naapurikunnan tuoreet susihavainnot eivät myöskään lisää pimeässä lenkkeilyn houkuttelevuutta.

Ulkona on ihan täysi kevät, kun lämpötila on jatkuvasti monta astetta plussan puolella, juovan varressa kukkivat pajunkissat ja linnut ovat aloittaneet ujostelevan livertelyn pihakoivuissa. Kevättä rinnassa taisi olla myös naapurin hevosella, joka tarhassa hepulikohtauksia saatuaan päätti painaa langoista läpi toisia hevosia katsomaan. Suu auki jäimme Nikin kanssa sen kohellusta toljottamaan.

Nyt pieni teehetki ja ajatukset keväiseen puutarhaan! :)

18 kommenttia:

 1. No onpas teillä tosiaan keväisen näköistä. Täällä on koko tienoo jäätikön vallassa ja tosi luikasta. Henkensä kaupalla sitä on liikkeellä joka kerta kun ovesta menee ulos. Ilman piikkejä kengissä en astu askeltakaan ulkona!
  Ihanan herkullisia kuvia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli jäätikköä viime viikolla, nyt on pelkkää kuraa :D Piikit on oivalliset apuvälineet! Ja kiitos! :)

   Poista
 2. Ensin on jäätä ja sitten kuraa... Aina joku syy, ettei viitsisi lähteä lenkille. Mutta minäpä leikkasin eilen jo saaren rannassa vesakkoa pois! Odotin aurinkoa, mutta sitä ei ole näkynyt pitkään aikaan. Ja tänään satoi taas vettä, joki tulvii kuin keväällä. Hain kellarista pari helmililjaruukkua, vihertävät varret on jo pitkällä. Kyllä se tulee, kevät nimittäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se menee. Koiran kanssa vaan täytyy ulos mennä, jos ei nyt ihan hirvee kaatosade ole, silloin kieltäytyy kyllä koirakin laittamasta nenäänsö ovesta ulos. Kyllä se kevät sieltä tulee pikemminkin kuin arvataankaan ;)

   Poista
 3. Ihanan raikkaita ja herkullisia kuvia! Lumi lähti, ehkä vielä lumikola ei jää kesälomalle kuitenkaan ja toivottavasti jotta taimi-ihanuudet saisivat peittoa, onhan vasta helmikuu vaikka näyttää huhtikuulta! Lenkit ovat jääneet minimiin, ensin oli jääkentät ja sitten aika märkää ja pimeää = siis hyvät selitykset...pitäsi mennä vähän happihypylle! Kissoillakin on jo kevättä rinnassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä olikin sitten aamulla kevyt suojalumipeite maassa ja räpäskää satanut koko päivän. Plussan puolella ollaan pari astetta, joten sulaa vauhdilla pois :)

   Poista
 4. Tulppaanit, kumpparit, pajunkissat ja kuraa, niin kevättä <3

  VastaaPoista
 5. Toivotaan, että ei nyt ihan kamalasti enää lunta sataisi. Mutta koiran omistajana pikku pakkasetkaan eivät tällä hetkellä olisi pahitteeksi. Kunhan ei sitten enää maaliskuussa....
  Mukavaa kevään odotusta Tiina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pesun kautta joka kerta sisälle lenkeiltä. Ja niki inhoaa kastumista! :D Sitä samaa sulle, Tuija!

   Poista
 6. Ihanan keväistä teillä! Minäkin huomasin, että viereisen heppatallin asukkaat ovat vauhdissa, juoksivat ympyrää pitkin kuraista aitausta ja tekivät sivuhyppyjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) Kyllä eläimet tietää nämä(kin) asiat ihmistä paremmin ;)

   Poista
 7. Näin se säätilat vaihtelee, viime viikolla oli plussaa ja nyt sataa taas lunta! Näyttää ihan talvelta:)
  Mutta linnut laulaa kyllä, kevät lähenee...
  Hyvää ystävänpäivää sulle Tiina!

  VastaaPoista
 8. Nyt on onneksi valoisuus jo lisääntynyt niin paljon, että voi itsekin taas alkaa oikeasti uskomaan kevään tuloon. Kumpparit ovat mun lempikengät, olenkohan vähän outo; haaveilen taas uusista! Ihania puutarhahaaveiluhetkiä sinne!

  VastaaPoista