maanantai 14. syyskuuta 2015

Tapetteja ja laattoja

Uusi sivu blogielämässä on käännetty :)
Lämpimästi tervetuloa Pionimetsään!

 Viime viikolla juoksin päivänä jos toisenakin kaupungilla metsästämässä laattoja ja tapetteja.
Alusta asti oli aika selvää, että eteinen laatoitetaan tummanharmaalla laatalla ja vessa ja kodinhoitohuone samalla sävyllä mutta vähän pienemmällä laatalla.
Eteisen laatta löytyi mukavaan neliöhintaan K-Raudasta, mutta sarjasta ei ollut pienempiä laattoja.

              Mallilaatan kanssa kävin kaikki kaupungin rautakaupat läpi eikä mistään tuntunut löytyvän 10x10 cm laattaa samalla sävyllä. Viimein Kaakelikeskuksesta bongasin sopivan värisen yksilön. Tämäkään ei ole täsmälleen samaa sävyä, mutta mutta eroa tasoittaa hieman se, että pikkulaatta tulee valoisampiin tiloihin kuin iso laatta.

 Kylpyhuoneen seinillä on "kompromissilaatat". Olisin laatoittanut ympäri asti valkoisella, mutta myönnyin sitten ehdotukselle, että suihkuseinä laatoitetaan tummemmalla. Laattoja ei ole vielä saumattu. Valkoiset saumataan valkoisella, joten ulkonäkö tulee muuttumaan hieman. Mattavalkoiset laatat ovat kooltaan 20x40 cm, edullinen ostos Starkilta. Harmaat laatat ovat myöskin mattapintaiset, kooltaan 20x60 cm ja aika nopealla päätöksellä ostin ne Kaakelikeskuksesta samalla reissulla, kun hain pienet lattialaatat. 

 Tässä vähän vilautusta tapeteista, jotka olivatkin pitkällisten pohdintojen jälkeen aika nopeat ostaa. Kuvassa alimmaisena on Tapettitehdas Pihlgren & Ritolan harmaa-valkoinen Lukko-tapetti. Tämän tapetin olen päättänyt jo kauan aikaa sitten, värisävyä vain olen vähän pohtinut. Lukko tulee tupakeittiön seiniin. 
Päällä olevat rullat ovat RTV:ltä hankittua paperitapettia. Maksoi vain 22 euroa rulla! Arvoin kahden värin välillä ja päädyin vaaleampaan.

 Tapetissa on kaunis ornamenttikuvio. Tällä tapetoidaan työhuone.

Eteisen tapetiksi valikoitui tummien lattialaattojen vastapainoksi vaalea tapetti, jossa on leveät raidat aika hienovaraisella värierolla. Raidoissa on hiukan helmiäishohtoa. Tapetti oli -20% K-Raudassa, hintaa rullalle jäi reilu parikymppiä.

Makuuhuoneen tapetti poikkeaa värimaailmassa täysin muista talomme tapeteista. Olin itsekin vähän yllättynyt, että 
a) mun silmää miellyttää näinkin vahva tapetti ja että 
b) miehen mielestä tämä oli ok. 
Hiukan jännittää nähdä tämä seinässä... ;)
Alunperin ihastelin kahta tummanharmaalla pohjalla olevaa kukkatapettia, mutta kummallakin oli rullalla hintaa likemmäs 70 euroa. Tämän bongasin K-Raudan alelaarista -40% alennuksella. Hintaa rullalle jäi karvan alta neljäkymppiä.

28 kommenttia:

 1. Elättepä nyt jännittäviä aikoja! Upeita laattona, upeita tapeetteja. Voimia!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit :) Olen tyytyväinen, kun löysin edullisesti monta kivaa tapettia.

   Poista
 3. Elättepä nyt ihanaa, uuden alkua. Kauniita tapeteita olette valinneet uuteen kotiin. Kaikkea hyvää, hyviä löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mummeli :) On tämä aika jännää nyt ;)

   Poista
 4. Kaunis nimi uudella blogillasi!
  Itse rakentaen raksa-aika on raskasta, mutta hyvin mielenkiintoista ja palkitsevaa aikaa. Tapettien valikoiminen....pienestä palasta pitäis nähdä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ulla! En oo kokenut tätä mitenkään erityisen raskaaksi. Ehkä meillä on sit kuitenkin sujunut kaikki aika hyvin (kop kop). Eniten ahdistaa varmaan, jos hommat ei tunnu etenevän.

   Poista
 5. Ihanat tapetit! Tosin on aina pienoinen yllätys, miltä ne näyttää seinällä, mutta ainakin itselleni ylläri on aina ollut positiivinen. Isona pintana ja toistuvana kuviona tapetista tulee aina kivan näköinen.
  Hyvät hinnat, myös! Mun oli pakko ostaa Laura Ashleyn tulppaanitapettia viisi rullaa, vaikka en pääse tapetoimaan vielä moneen vuoteen enkä edes ole varma, mihin huoneeseen se tulee :-D Mutta kun hinta oli 20 € rulla, niin eihän niitä voinut kauppaan jättää... Aito paperitapetti on sitä paitsi aina aito, en uskalla laittaa vanhaan hirsitaloon mitään vinyylipintaista, vaikka olisi kuinka ohut kerros sitä.
  Onnea uudelle blogille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri! :D Kiitos!! <3 Oon vähän samanlainen, pakko hamstrata jos löytyy jotain ihanaa mitä vois ajatella käyttävänsä jossain joskus ;)

   Poista
 6. Höö, eiks sul oo viel nappia, mistä voi seurata!?! Olen jonossa ensimmäisenä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääks, pitää lisätä illemmalla kun pääsen koneelle. Puhelimella vähän hankala muokata ulkoasua :P

   Poista
 7. Onnea uudesta blogista jolla on ihana nimi! Kauniit ja aikaa kestävät tapetit olit valinnut. Onnea uuteen kotiin myös!

  VastaaPoista
 8. Hei ja onnea uudelle blogille!
  Mukana kuljetaan ;)

  VastaaPoista
 9. Mukavaa että päästään jatkamaan uudessa blogissa. Kaikkea hyvää uusiin projekteihin, tapetit näyttää aikas hyviltä. Upea tuo kukkatapetti, tuleeko koko huone tällä vai onko tehosteseinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En harrasta tehosteseiniä (paitsi nyt näköjään tuolla pesuhuoneessa) eli koko makkari vedetään samalla tapetilla.

   Poista
 10. Mukava tulla lukemaa uutta blogiasi! Hienot tapetit olet valkannut! Makkarista tulee upea. Minäkin laitoin muuton jälkeen juuri makuuhuoneeseen tapetin, jossa vähän isompia kukkakuvioita. Tuo sinun on kyllä magee!

  VastaaPoista
 11. Ihania tapetteja!
  Meilläkin pitäis talven aikana vaihtaa tapetit olohuoneeseen, ainakin mun mielestä:) Kun keväällä on toivottavasti juhlat...

  VastaaPoista
 12. Voi että kun nousee omat rakennusajat mieleen, ihanaa! Vink, vink, ihan viti valkoista saumalaastia ei kannata käyttää, siinä näkyy heti tummentumat.
  Upea tuo makkarin tapetti! Minua harmittaa näin jälkeen päin kun en uskaltanut laittaa mihinkään mitää "repäisevää"! Kaikki vähän pliisua. No pianhan noita saa alkaa jo uusimaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tiedetään. Valkoista on kai kahta sävyä - ainakin. Tapeteissa on se kätevä juttu, että niitä voi aina vaihtaa ;)

   Poista
 13. Onnea uuteen blogiin ja rakennusprojektiin tai paremminkin jo sisustus !
  Hienoja valintoja olet tehnyt. Huh muistan vielä, kuinka kova homma materiaalien valinta on.

  VastaaPoista